НАЦІОНАЛЬНА АСОЦІАЦІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ
 РАДА АДВОКАТІВ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Рівне

РАРО, арбітражні керуючі, Віділення АПУ Рівненщини та Служба судової охорони підписали Меморандум про співпрацю

29 жовтня Рада адвокатів Рівненської області, а також Рада арбітражних керуючих та Відділення АПУ в Рівненській області підписали Меморандум про співпрацю з Територіальним управлінням Служби судової охорони.

 

У Рівному відбулася робоча зустріч у форматі круглого столу за участі голови Ради адвокатів Рівненської області Сергія Удовиченка, заступниці голови РАРО Алли Філатової, керівника Територіального управління Служби судової охорони Віктора Мороза, голови Ради арбітражних керуючих області та відділення Асоціації правників Рівненської області Олександра Чепелюка.
Учасники круглого столу обговорили спірні питання, що виникають під час взаємодії юристів з судовою охороною, а також можливості конструктивної співпраці.
Голова РАРО Сергій Удовиченко відзначив позитивну тенденцію у налагодженні комунікації зі Службою судової охорони, оскільки круглий стіл – це вже другий у цьому році захід, під час якого представники адвокатури Рівненщини мають змогу обговорити з Службою актуальні питання.
Алла Філатова та заступник начальника теруправління Андрій Семків обговорили питання пропускного режиму для представників адвокатури та налагодження шляхів швидкої комунікації між сторонами задля оперативного реагування на звернення адвокатів.
Результатом зустрічі стала ідея реалізації спільного навчального проєкту для співробітників Служби судової охорони, адвокатів та арбітражних керуючих з метою обговорення та аналізу спірних питань, що виникають під час професійної діяльності даних структур.
Учасники заходу закріпили свої наміри про співпрацю, підписавши Меморандум. Сторони визначили кілька пріоритетних напрямів співпраці, зокрема: створення сприятливих умов для пропуску адвокатів до судів, недопущення порушень гарантій їхньої діяльності, обмін інформацією та комунікація між судовими охоронцями й правниками. Для сторін це важливий крок на шляху до недопущення порушення професійних прав адвокатів та забезпечення громадського порядку й безпеки в судах.