НАЦІОНАЛЬНА АСОЦІАЦІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ
 РАДА АДВОКАТІВ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Рівне

Звіт за результатами засідання Ради адвокатів України 19 березня за участю представника від Рівненської області Лазарчук Г.В.

Звіт за результатами засідання РАУ 19.03.2021 року за участю представника адвокатів від Рівненської області Лазарчук Г.В. було проведено засідання РАУ в режимі онлайн.

На розгляд були винесенні наступні питання:

 

  • Питання ведення ЄРАУ. Стан сплати внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування. Прийнято рішення щодо формування списків осіб із заборгованістю на сайті НААУ з метою проведення уточнення розрахунків. Рекомендовано всім адвокатам усунути заборгованість та звірити відповідні дані щодо оплати в секретаріаті НААУ. 
  • У зверненні про звільнення від сплати внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування осіб, що перехворіли на COVID-19 – відмовлено.
  • Прийнято рішення щодо можливого звільнення від сплати внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування осіб, які мають статус багатодітних батьків.
  • Затверджені зміни до Регламенту КДКА та ВКДКА.
  • Прийнято рішення щодо внесення до ЄРАУ відомостей стосовно Органюка Ю.Ю. (за рішенням суду)
  • Прийнято рішення звернутися до СБУ з пропозицією ініціювання розсекречення частини відповідного Положення, під грифом ДСК, щодо процесу отримання адвокатами доступу до державної таємниці. 
  • Затверджено роз’яснення щодо фінансового моніторингу адвокатів, запропоновані зміни до ЗУ «Про фінансовий моніторинг», прийнято рішення щодо проведення вебінарів, з метою розширення обізнаності адвокатів у сфері фінансового моніторингу та недопустимості притягнення до відповідальності за його порушення. 
  • Пропозицію щодо модернізації ордеру, шляхом виключення інформації щодо договору про надання правничої допомоги, номеру та дати видачі свідоцтва про право здійснення адвокатської діяльності, номеру посвідчення та підпису керівника адвокатського об’єднання – відхилено.
  • По інших питаннях, винесених на засідання РАУ, робочі групи продовжують працювати. 

 Прийнято рішення про напрацювання стратегії розвитку НААУ на наступні 5 років. У випадку пропозицій та ініціатив звертайтесь до Ради адвокатів Рівненської області чи представника адвокатів Рівненської області в РАУ.