НАЦІОНАЛЬНА АСОЦІАЦІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ
 РАДА АДВОКАТІВ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Рівне

Розпочато набір на сертифікаційну програму «Професійний медіатор»

Дата події: 15-06-2018 10:00

Стартував черговий набір на Сертифікатну програму «Професійний медіатор», акредитовану Національною асоціацією адвокатів України для підвищення кваліфікації адвокатів, яка є спільним проектом Лабораторії медіації, переговорів та арбітражу Юридичного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича Буковинського центру медіації та реалізується у партнерстві із громадськими організаціями «Муніципально-правові ініціативи» та «Громадсько-правнича організація «Правничий щит».

Програма реалізується на основі практичного досвіду підготовки на базі Лабораторії медіації, переговорів та арбітражу професійних медіаторів (код класифікатора професій 2442.2) в межах відповідної сертифікатної освітньої програми.

До участі у Сертифікатній програмі «Професійний медіатор» запрошуються також представники правничих професій, соціальних служб та бізнесу, психологи, педагоги, менеджери та всі, хто конфліктів/спорів шляхом медіації, налагодження комунікації та ведення переговорів.

Набуття навичок медіатора завдяки участі у Програмі надає важливі переваги:

- можливість краще сприяти взаєморозумінню та конструктивній взаємодії між сторонами конфлікту, спору (наприклад, для суддів – якщо мова йде про врегулювання спору суддею; адвокатів, нотаріусів);
- вміння виявляти потреби та інтереси сторін конфлікту, клієнтів;
- стати більш конкурентним на ринку праці та сповна реалізувати свої навички, зокрема правничі, у вирішенні спорів та конфліктів у цивільній, господарській, трудовій, сімейній, адміністративній сферах, ювенальній юстиції;
- задоволення клієнтів від роботи саме з вами та бажання співпрацювати в подальшому;
- розширення можливостей для залучення нових клієнтів;
- вдосконалення навичок формулювання питань, активного слухання, рефреймингу, ненасильницького спілкування;
- довіра і добра репутація.

За умови повної участі в усіх трьох модулях Програми випускники отримають:
- навички практичного фахівця-медіатора
- сертифікат медіатора та можливість бути включеним до реєстрів медіаторів
- сертифікат про участь адвоката у заході з підвищення кваліфікації адвокатів за формою, встановленою Національною асоціацією адвокатів України (для слухачів-адвокатів)
- 95 залікових балів за підвищення кваліфікації адвоката (для слухачів-адвокатів)
- співпрацю із Лабораторією медіації, переговорів та арбітражу, зокрема можливість брати участь та ініціювати проведення фахових медіаційних заходів освітнього та практичного спрямування
- змогу вступити до професійної спільноти медіаторів – Буковинського центру медіації
- можливість партнерства із українськими та закордонними професійними спільнотами медіаторів в якості учасника Буковинського центру медіації

Заняття проводитимуть сертифіковані Асоціацією адвокатів України викладачі, адвокати та практикуючі медіатори.

Структура Програми

Програма включає три модулі, кожен з яких триває в три дні і охоплює перелік тем, необхідних для здобуття базових навичок медіації, зокрема для адвокатів, як правників із найглибшим досвідом занурення у конфліктні взаємодії.

Перший модуль – 15-17 червня 2018 року

Учасники отримають знання про природу виникнення конфліктів, способи їх вирішення, методики виявлення справжніх інтересів та потреб сторін, основи медіаційної етики й психології, розуміння основ документообігу щодо медіації, його цілей та завдань на різних етапах.

Другий модуль – 22-24 червня 2018 року

Учасники отримають знання про принципи медіації і процедури медіаційних переговорів, поняття та види стратегій і тактик поведінки медіатора у конфлікті, специфіку їх застосування під час роботи із конфліктуючими сторонами, а також особливості здійснення медіації в рамках програм відновного правосуддя.

Третій модуль – 5-8 липня 2018 року

Учасники отримають знання про базовий рівень впровадження медіативних навичок у адвокатську практику, практичні навички роботи зі змістом конфлікту та процесом медіації, відпрацювання технік активного слухання (перефразування, переформулювання, резюмування), техніки постановки запитань, роботи із «супротивом». Завершиться модуль практичною роботою із кейсами «в акваріумі».

Вартість участі у Сертифікатній програмі «Професійний медіатор» складає 9000 гривень.

Реквізити для оплати: отримувач «ГО “Муніципально-правові ініціативи”»; код ЄДРПОУ 40934398; Чернівецьке облуправління АТ “Ощадбанк” Кіцманське ТВБВ No 10025/082; рахунок No 26009300485476; МФО 356334; Призначення платежу: «На організаційно-технічне забезпечення проведення освітнього заходу (програми)».

Можливо здійснювати оплату поетапно до 5 липня 2018 року.

Вартість курсу включає усі необхідні текстові та електронні матеріали, консультації тренерів та кава-брейки під час кожного дня занять.

Витрати на проживання та проїзд не відшкодовуються.

Для участі в програмі необхідно здійснити реєстрацію за посиланням
https://goo.gl/forms/qN6jzUjcYf1gmZbj2 та надіслати документи про оплату вартості участі у Програмі на e-mail адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. чи Viber +380506663524

У разі формування групи слухачів із 10 і більше осіб з Рівного – координатори Програми розглянуть питання проведення тренінгів в рамках Програми окремо в нашому регіоні.

За детальною інформацією звертатись до координаторів Програми:
Сергій Боднар, +380506663524; +30969746330; Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Дмитро Костя, +380976612622; Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
м. Чернівці, вул. Університетська, 19, 2 корпус, каб. 212

Тренери Програми:

Ольга Тютюн – юрист, медіатор, бізнес-тренер, заступник керівника Українського центру медіації, член Правління Національної асоціації медіаторів України.

Наталія Ковалко – сертифікований медіатор та адвокат, кандидат юридичних наук, доцент кафедри фінансового права Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Руслана Гаврилюк – сертифікований медіатор, доктор юридичних наук, завідувач кафедри публічного права Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Валерій Божик – адвокат, член Ради адвокатів України від Чернівецької області.
Дмитро Костя – співголова Лабораторії медіації, переговорів та арбітражу, кандидат юридичних наук, доцент кафедри публічного права ЧНУ ім. Ю. Федьковича, учасник міжнародних програм стажування в галузі медіації та переговорів.

Сергій Боднар – співголова Лабораторії медіації, переговорів та арбітражу, кандидат юридичних наук, доцент кафедри публічного права ЧНУ ім. Ю. Федьковича, учасник міжнародних програм стажування в галузі медіації та переговорів.