НАЦІОНАЛЬНА АСОЦІАЦІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ
 РАДА АДВОКАТІВ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Рівне

У Рівному розкажуть про актуальні аспекти державної реєстрації

Дата події: 12-09-2018 15:00

Відділення АПУ в Рівненській області спільно з Головним територіального управління юстиції у Рівненській області, Радою Адвокатів Рівненської області та Регіональним центром з надання БВПД у Рівненській області проводять захід, на якому фахівці розкажуть про актуальні аспекти державної реєстрації.

Подія відбудеться 12 вересня 2018 року з 15.00 до 18.00 у конференц-залі готелю «Мир» (м.Рівне, вул. Міцкевича, 32, 1 поверх).

Реєстрація на захід за номером телефону: +38(068)7878323.

Увага! Попередня реєстрація на захід обов‘язкова.

Програма заходу:

1. Вступне слово :

Сергій Удовиченко, Голова Ради адвокатів Рівненської області.

Оксана Сальчук, начальник Головного територіального управління юстиції в Рівненській області.

Алла Філатова, Голова Відділення АПУ у Рівненській області.

Василь Овдіюк, Директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області.

Неля Ковальова, Заступник начальника головного територіального управління юстиції–начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.

Питання до обговорення:

1. Правові аспекти державної реєстрації та особливості правового регулювання діяльності громадських об’єднань:

- повноваження органів юстиції як суб’єктів державної реєстрації;

- загальні засади проведення державної реєстрації;

- особливості проведення державної реєстрації через фронт-офіси;

- порядок утворення, реєстрації та діяльності громадських об'єднань.

2. Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань:

- надання документів, що містяться в реєстраційній справі, у паперовій формі;

- отримання результатів надання адміністративних послуг.

Доповідач – Галина Кирилюк, в.о. заступника начальника Управління державної реєстрації – начальника відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.

3. Децентралізація функцій державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців:

- суб’єкти державної реєстрації та державні реєстратори;

- екстериторіальність: доповнення та виключення.

4. Користування інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань:

- способи отримання інформації, порядок безпосереднього доступу. Виписка про осіб, які отримали інформацію про зареєстровані права та їх обтяження щодо майна, що належить іншим фізичним та юридичним особам;

- отримання копій документів, що містяться в реєстраційних справах.

Доповідач – Олена Медведюк, начальник відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.

5. Особливості державної реєстрації прав:

- державна реєстрації прав на об’єкти нерухомого майна, що були закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 року та розташовані на територіях сільських, селищних, міських рад, якими відповідно до законодавства здійснювалося ведення по господарського обліку;

- реєстрація права власності на підставі заяви спадкоємця;

- внесення записів до Державного реєстру прав, змін до них та їх скасування;

- припинення обтяження на підставі рішення суду про задоволення позову, що набрало законної сили по завершенню 90 – денного строку з дня набрання законної сили таким рішенням суду.

6. Оскарження рішень, дій або бездіяльності у сфері державної реєстрації прав у позасудовому порядку.

Доповідач – Раїса Прокоп’юк, відділ розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, головний спеціаліст.